Wenda zet zich opnieuw in voor het goede doel!

Wenda zet zich opnieuw in voor het goede doel!

Wenda zet zich opnieuw in voor het goede doel!

Trainer Wenda zet zich opnieuw in voor het goede doel. In september hoopt zij steppend met team ‘Cycling for Others’ de Galibier te bedwingen. Op de website van Cycling for Others doet zij haar verhaal.

“Hallo, leuk dat u een kijkje komt nemen op deze pagina. Ik ben Wenda Zuiddam, verpleegkundige maar daarnaast heb ik nog vele andere passies.

Met veel plezier heb ik deelgenomen aan eerdere edities van Fiets voor een Huis. Sporten is één van mijn grote passies en als ik mij daarmee ook nog eens in kan zetten ‘voor een ander’ maakt dit het extra mooi. Daarnaast is de omgeving van de Galibier schitterend en ga ik dit jaar met alle plezier de uitdaging aan om de berg nogmaals steppend te bedwingen.

Inderdaad u leest het goed: ‘steppend’ wil ik de berg beklimmen. Niet de mini stepjes die de meeste mensen (van vroeger) kennen. Maar één met 2×28’’ wielen. Voor mij niet nieuw om op deze manier de berg te beklimmen aangezien ik dit in de eerdere edities ook heb gedaan. Maar het is en blijft een uitdaging. Zeker bij beklimmen van een steile berg is het zoeken naar een balans in niet te snel maar zeker ook niet te langzaam steppen.

Naast het steppen in de bergen ligt mijn ervaring vooral op de weg. Zo ben ik diverse malen Nederlands- Europees en wereldkampioen op diverse afstanden. Momenteel mag ik me weer Wereldkampioen noemen na mijn winst op de middellange afstand en estafette afgelopen seizoen in Australië.

In september hoop ik in elk geval 1x steppend de Galibier te beklimmen. Een tweede keer is niet uit te sluiten en eventueel op een andere manier ook niet. Wellicht daagt een goede sponsor mij nog uit om de berg op een andere manier te beklimmen?

Zelf een keertje steppen? Mocht u interesse hebben in een step-clinic van mij, kunt u voor meer informatie kunt u mailen naar: wendazuiddam@hotmail.com”

Bron: www.cyclingforothers.com